Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-06-05 10:30:51

Başkentte 45 bin aileye toplam 300 bin litre süt veriliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) sağlıklı nesiller yetiştirmek için başlattığı “Süt Desteği Projesi” devam ediyor.

Sosyal Hizmetler Daie Başkanlığı, 2021 yılında pilot uygulama olarak Sincan ve Etimesgut ilçelerinde başlattığı projeyi, 2022 yılında Ankara’nın tüm merkez ilçelerinde yaygınlaştırdı.

Proje kapsamında; sosyal yardım alan 45 bin aileye aylık 300 bin litre süt ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Süt desteğinden; sosyal yardım alan ailelerin 2-5 yaş arasındaki çocukları yararlanabiliyor. Hanelere ulaştırılan süt miktarı da çocuk sayısına göre 6, 9 ve 12 litre olarak değişiyor. Sütler, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından, aylık olarak ailelerin evlerine teslim ediliyor ve bu şekilde ailelerin diğer ihtiyaçlarının da tespiti yapılıyor. Ayrıca, ücretsiz dağıtılan sütlerin yerli üreticilerden temin edilmesi dolayısıyla kent ekonomisine de katkı sağlanmış oluyor.

Konuya ilişkin bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Planlama ve Koorsinasyon Şube Müdürü Ahmet Güven, şunları söyledi:

“Süt desteğinden, 2-5 yaş arası çocuğu olan sosyal yardım alan aileler yararlanmaktadır. Sütler, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından, aylık olarak ailelerin evlerine teslim edilmekte ve bu sayede ailelerin diğer ihtiyaçlarının tespitinin yapılması planlanmaktadır."

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 siyasetten.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.