Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-06-05 16:19:25

Çin: Ortadoğu ve Körfez bölgesinde barış kritik önemde

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Ortadoğu ve Körfez bölgesinde barışın korunmasının kritik önem taşıdığını söyledi.

İran Donanma komutanı, kısa süre önce yaptığı açıklamada, bölgesel istikrarı sağlamak amacıyla Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de dahil olduğu Körfez ülkeleri, Pakistan ve Hindistan ile birlikte yeni bir deniz ittifakı kuracaklarını duyurdu.

Ancak ABD tarafı bu planın “rasyonel” olmadığı görüşünde.

Çin’in tutumunu açıklayan sözcü Wang Wenbin, bugünkü günlük basın toplantısında Ortadoğu ve Körfez bölgesinde barış ve istikrarın sağlanmasının bölge ülkeleri ve halklarının mutlululuğu ile sıkı bağlantılı olduğu gibi, dünya barışının korunması, küresel ekonomik kalkınmanın ilerletilmesi ve enerji tedariğinin istikrarının garanti edilmesinde kritik rol oynadığını kaydetti.

Çin’in bölge ülkelerinin diyalog ve müzakere yoluyla fikir ayrılıklarını gidererek iyi komşuluk ve dostluğu gerçekleştirmesini desteklediğini vurgulayan sözcü, aynı zamanda bölge ülkelerinin dayanışma ve kendi gücüne dayanmayı pekiştirerek kendi kaderlerini tayin etmelerinden yana olduklarını yineledi.

Sözcü Wang, bölge ülkelerinin iyi dostu olarak Çin’in bölgede barış ve istikrar için aktif ve yapıcı rol oynamayı sürdüreceğini sözlerine ekledi. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 siyasetten.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.