Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-16 17:00:00

Dijitalleş(e)meyen KOBİ'leri bekleyen 5 tehlike

İmalat, hizmet, ithalat ve ihracat gibi her sektörde hizmet sunan KOBİ’ler için günümüzde fark yaratmayı sağlayacak unsurlardan biri dijitalleşme. Bu durumun farkında olan, dijital dönüşüme yatırım yaparak mevcut yapılarını ve iş yapış sistemlerini değiştirmek isteyen KOBİ'lerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak KOBİ'lerin bir bölümü için ise dijitalleşmeyi bir gereklilik ve zorunluluk olarak görmüyor. Yeni üretim biçimlerine adapte olarak ayakta kalmak isteyen KOBİ'ler için dijitalleşmenin önemine dikkat çeken Generali Sigorta, dijitalleş(e)meyen KOBİ'leri bekleyen 5 tehlikeyi paylaştı.

Değişen müşteri beklentilerine uyum sağlayamamak

Değişen müşteri beklentilerini analiz edemeyen KOBİ'ler büyüyememe, müşteri ve gelir kaybı gibi önemli sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. KOBİ'ler, yüksek müşteri memnuniyetinin beklentileri anlamakla başladığının farkında olmalı, dijital uygulamaları kullanarak müşteri ile daha iç içe olmalı, müşterilerinin ihtiyaçlarını kolaylıkla analiz ederek, anlık kararlar verebilmelidir.

İş süreçlerini ve varlıklarını sürdürmede zorluk

Geleneksel KOBİ'ler müşteri potansiyelini ve finansal güçlerini dijitalleşmeden de sürdürme eğilimindedirler. Ancak dijital dönüşümü göz önüne alıp yönetim stratejilerini ve iş yapış biçimlerini yeniden değerlendirmedikleri taktirde, mevcut varlıklarını sürdürmeleri gitgide daha da zor hale gelmektedir.

Personel performans yönetimi sorunları

KOBİ'ler geleceğin iş yapış modellerine kolayca uyum sağlayabilmeleri için yönetim ve teknolojik altyapılarının yanı sıra personel performansının doğru kullanımı için de adımlar atmalıdır. Bu adımları atamayan KOBİ'lerin personel verimliliğinde ciddi sorunlar yaşadığı görülmektedir. KOBİ'lerin dijitalleşmenin getirdiği personel ve performans yönetimi yazılımlarını dikkate alarak, personel performansını doğru ve verimli bir şekilde yürütmeleri mümkündür.

Yeni üretim biçimlerine adapte olamamak

Yeni üretim biçimlerine adapte olamamak KOBİ'lerin temel sorunlarının başında yer almaktadır. İmalat, hizmet, ithalat ve ihracat gibi her sektörde hizmet sunan KOBİ'lerin yeni üretim biçimlerine adaptasyonu ancak dijitalleşme ile mümkündür. KOBİ'ler teknolojiyi, yapay zekanın karar verme mekanizmalarını üretim biçimlerine adapte ederek değer yaratma noktasında avantaj sağlayabilmektedir.

Büyüyememek ve daha az kişiye ulaşmak

Büyüyememek, farklı pazar ve müşteri kitlelerine ulaşamamak KOBİ’ler için günümüzün en önemli sorunlarından bir diğeri durumunda. KOBİ'ler değişim ve fark yaratma avantajını dijitalleşme sayesinde elde edilebilirler. Özellikle dış dünyaya açılmak ve daha fazla kişiye ulaşarak, daha büyük bir işletme yolunda gelişim elde etmek isteyen KOBİ’ler mutlak şekilde dijital dönüşümü sağlamalıdır.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 siyasetten.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.