Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-06-05 09:58:30

Öğrenciler, Dünya Çevre Günü’nü yerinde keşfederek kutladı

Hayat Holding, ekolojik okuryazar nesiller yetiştirmek için başlattığı “Hayata İyi Bakarız” Ekolojik Okuryazarlık Projesi kapsamında 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na bir gezi düzenledi. Geziye katılan Gölcük Piri Reis İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri, projenin içerik kurulunda yer alan Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Utku Perktaş ile canlı türlerinin incelendiği bir doğa gözlemi gerçekleştirdi.

Öğrencilerin canlı türlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Hayat Global Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Çağlayan Kent, “Hayat Holding olarak Türkiye geneli 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin ve velilerinin iklim değişikliğine uyumlarını güçlendirmek, ekolojik okuryazarlık kapsamında bilgi ve farkındalıklarını artırmak üzere gerçekleştirdiğimiz ‘Hayata İyi Bakarız’ ekolojik okuryazarlık projemizin ilk yılında çok güzel sonuçlar aldık. Bugün ise bizim için anlamı büyük olan 5 Haziran Dünya Çevre Günü özelinde projemizi bir adım öteye taşıyarak eğitim verdiğimiz öğrencilerimizle buluştuk. Projemizin eğitim içeriklerini hazırlayan kurulumuzun üyelerinden değerli hocamız Utku Perktaş’ın anlatımıyla deneyimlerle dolu bir doğa gözlemi gerçekleştirdik. Öğrenciler okullarında aldığı ekolojik okuryazarlık eğitimini arkadaşlarıyla birlikte yerinde gözlemleme fırsatı elde etti ve yaşam kütüphanesi olarak adlandırdığımız biyoçeşitliliğin örneklerini dokunarak keşfetti. Bizler de bir kez daha ne kadar güzel bir adım attığımızı öğrencilerin meraklı gözlerinden görme şansını yakaladık” dedi.

Canlıların biyoçeşitlilik için önemi öğrencilere anlatıldı

"Hayata İyi Bakarız" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle gelecek nesillerin hayata iyi bakabilmesi için güzel bir adım atıldığını vurgulayan Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Utku Perktaş, gezinin detaylarıyla ilgili şunları söyledi: 

“Sabah saatlerinden öğleden sonraya kadar meşe ağaçlarının yoğun olarak bulunduğu bu doğal yaşam parkında ötücü kuşları gözledik. Özellikle ispinozlar, büyük baştankaralar, kızıl gerdanlar ve öter ardıçlar sürekli karşımıza çıkan kuş türleri oldu ve ayrıca kuşların sesleri hakkında notlarımız oldu. Bununla birlikte ormanın kadrolu elemanları olan sincaplar da gözlem boyunca aralıklarla bize eşlik etti. Öğrencilerle birlikte gözlem yaparken canlıların biyoçeşitlilik için önemini konuştuk ve içinde olduğumuz krizler çağında bu canlıları nasıl koruyabileceğimizin ve krizlerle nasıl baş edebileceğimizin cevaplarını aradık.”

300 okulda, 30 bin öğrenci, 600 öğretmen ve 60 bin veliye ulaşılması hedefleniyor

Türkiye genelinde ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile öğretmen ve velilerin, ekolojik okuryazarlık düzeylerini artırma hedefiyle Hayat Holding tarafından Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Eğitim Projesi, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci döneminde başladı ve nisan ayında eğitici eğitimleri tamamlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kuraklık Haritası’na göre Türkiye temsili olarak belirlenen öncelikli 10 ilde başlatılan ve iklim değişikliği farkındalığına katkıda bulunma, gezegendeki kaynakların kıtlığına dikkat çekme hedefiyle uygulanan projenin eğitici eğitimlerine 10 ilden 452 öğretmen katıldı. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Bahar Dönemi kapsamında 300 okulda, 600 öğretmen, 30 bin öğrenci ile 60 bin veliye ulaşılması hedefleniyor.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 siyasetten.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.